Megújult a Zsóry-fürdő

Mezőkövesdi apartmanjaink színvonalas szállással várják

Kisfa 1
Kisfa utcai apartmanház

Apartmanház 1, Mezőkövesd
Apartmanok kültéri medencével
Kisfa apartman, Mezőkövesd
Kisfa Apartmanok
Szállás a Zsóry-fürdő közelében
már 2.900,- Ft / fő / éj ártól!

Kisfa 2
Csalogány utcai apartmanház

Apartmanház 2
Apartman kültéri jacuzzival

Csúszdapark a Zsóryban!

A fürdő kültéri csúszdaparkkal bővült 2017 végén

Kezdődik a 2019-es farsangi időszak

Az ünnepek, programok az új évben is folytatódnak. Vagy úgy is mondhatjuk, hogy elölről kezdődnek…
Miután január 6-án elbontottuk a karácsonyfát, kezdetét veszi a farsangi időszak. Vidám lakomákat, bálokat, helyenként álarcos- vagy jelmezbálokat is tartanak.

Nyugalmas kikapcsolódás a Zsóry fürdőben, jó áron

Akik nem szeretnének ebben a hangos, mozgalmas karneváli hangulatban ünnepelni, és szívesen kiszakadnának a zajos hétköznapokból, válasszanak csendes, hangulatos apartmant, szálláshelyet a családnak. Mezőkövesden több ilyen szállás közül lehet válogatni. Ezek nagy része a Zsóry fürdő szomszédságában található. Érdemes keresgélni és közvetlenül árajánlatot kérni, hiszen az apartman tulajdonosok kedvezményes ajánlattal tud szolgálni abban az esetben, ha egyenesen őket hívja, vagy ír nekik.

A Kisfa apartmanok önellátóak, felszerelt konyhákkal rendelkeznek. De ha áppen nem szeretnének főzéssel-terítéssel-mosogatással időt tölteni, a szálláshely közelében található éttermekben sok finomság közül választhatnak.

A farsangi időszak része a torkos csütörtök, amihez a Zsóry fürdőben illetve Mezőkövesden található éttermek is csatlakoznak.

Ha ebben is segítségre van szüksége, hogy tudják, mely éttermek vesznek részt benne az apartmanhoz közel, figyeljék közösségi oldalunkat!

Apartmanjainkról részletes leírást és a valóságnak megfelelő képeket a honlapunkon megtalálhatják.

Vélemények

Ha Ön már volt vendégünk, szívesen vesszük, ha megosztja véleményét a Vendégkönyv menüpontra kattintva. Ezzel másokat is segít a választásban!
Az apartmant családi vállalkozásban működtetjük. Fontos vendégeink visszajelzése, hogy az esetleges hibákat megelőzhessük, korrigálhassuk. Ha tetszett a szállás, akkor szívesen vesszük a dicsérő szavakat is – hiszen azok visznek előre, akkor tudjuk, hogy jó úton haladunk, van értelme folytatnunk.

Osszák meg tapasztalataikat ismerőseikkel, barátaikkal is, ha tetszett az apartmanunk!

Ha úgy érzik, hogy jó szívvel teszik, ajánlják a szállást másoknak is. Hadd töltsenek el ők is néhány kellemes napot Mezőkövesden!

2019-ben is szeretettel várjuk régi és leendő vendégeinket a Kisfa Apartmanok valamelyikében!

Év végén is válassza a mezőkövesdi Kisfa Apartmant a Zsóry fürdő mellett!

“Megint egy évvel öregebb lettél és bölcsebb is talán…”  – jutott eszembe ez a dalocska, így év vége felé közeledve. Ha “öregebb” nem is, bölcsebb biztosan. Ezért már tudod, sok éves tapasztalatok alapján, hogy érdemes minél hamarabb lefoglalni a szállást akár a karácsonyi ünnepekre a családdal, akár szilveszterre a barátokkal.

Érdemes figyelembe venni, hogy az apartman tulajdonosok télen nem fogadnak  egy éjszakás foglalásokat mert sok olyan szálláshely van, ahol nem folyamatos szezonon kívül az apartman  kihasználtsága, tehát egy- egy éjszakára nem éri meg felfűteni az esetleg napok óta fűtetlen vendégházakat, apartmanokat. Ezért érdemes év végén is rászánni három, négy napot a kikapcsolódásra.

Mezőkövesden viszonylag kevés szállás foglalható télen, kivéve a nagyobb szállodát és a panziókat, de ott az árak is magasabbak egy önellátós apartmanhoz képest. Természetesen van előnye a drágább árfekvésű szálláshelyeknek, de nem mindenki engedheti meg magának (főleg ha többen utaznak), hogy erején felül költsön. Sokan év végén már vágynak kicsit a csendre, elvonulásra, szolidabb ünneplésre.

A szeretet ünnepén ha sikerül a nagycsaládot összetoborozni pár napra és kibérelnek egy nagyobb apartmant, akkor -a batyus bálok mintájára- nem egy személyre hárul a nagy sütés-főzés terhe. Ha mindenki visz otthon már megfőzött ételt, azt már csak melegíteni kell, így nem kell különösebben a konyhában ténykednie senkinek. Amennyiben még ezt is el akarják kerülni hangulatos éttermekben megolhatják az étkezést.

A mezőkövesdi Kisfa apartmanok is ilyen lehetőséget kínálnak a vendégeknek. Felszerelt ( ebben az évben felújított) konyhákkal várják a vendégeket. Ha mégis a választás lehetőségét szeretnék, akkor az apartman közelében több panzió étterme kínál finomságokat.

A Zsóry fürdő közelsége miatt is vonzó az apartmanunk, gyalog pár perc alatt át lehet sétálni, nem kell parkolási díjat fizetni, hiszen az apartman szállás  zárt udvarán ingyen, biztonságban tudhatják autóikat. A fürdőben a kicsiktől az idősekig mindenki megtalálhatja az igényei szerinti medencéket, szórakoztató élményelemeket.

Apartmanuk elhelyezkedéséből adódóan a környék csillagtúraszerűen bejárható. A “környék” című menüben olvasható néhány közelben megtalálható látnivaló.

Várjuk vendégeinket szeretettel apartmanjainkba az év minden napján egy kellemes hosszúhétvégére vagy nyaranta egész hetes nyaralásra.

Május 1-e Mezőkövesden – szállás a Kisfa Apartman-ban

Május 1-e az emberekben kellemes emlékeket kelt (majális, napsütés, pihenés), pedig valójában a munka ünnepének eredete véres eseményekhez kapcsolódik, politikai küzdelmek eredményeként vált pihenő nappá.

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni.

Május 1-je hasonló tartalommal katolikus ünnep is, munkás Szent József, a munkások védőszentje tiszteletére.

Ma már az emberek többsége hajlamos elfelejteni az ünnepek jelentőségét, a legtöbben csak azt tudják, hogy ezeken az ünnepnapokon nem kell dolgozni. Ezekben az időszakokban tudnak a családok elmenni pihenni, új helyeket, látványosságokat, kikapcsolódási lehetőségeket felfedezni. A Zsóry fürdőben sok szállás közül lehet válogatni, mindenki megtalálhatja a neki megfelelőt.
Apartmanok, szállodák várják Mezőkövesden és a zsóry fürdőben a vendégeket. A városban programok sokaságából csemegézhetnek az idelátogatók.

Május 1-jén indul a strandszezon. A mezőkövesdi Zsóry fürdő 2018-ra is ujabb élményelemekkel gazdagodott. Az apartmanok tulajdonosai legkésőbb erre az időpontra már a szezonra készen állva várják a vendégeket.

2017-ben 55 ezer turista látogatott a matyó fővárosba, ahol több mint 155 ezer vendégéjszakát töltöttek el. Ez az előző évi összes vendégszámhoz képest 7 százalékos növekedés volt. Ez is mutatja a mezőkövesdi emberek vendégszeretetét, a Zsóry fürdő jó hírnevét, Mezőkövesd kedvező földrajzi elhelyezkedését. A Zsóry fürdő és a közvetlen közelében megtalálható apartmanok tulajdonosai bíznak abban, hogy ez a vendégszám a további beruházásoknak, fejlesztéseknek köszönhetően csak emelkedni fog az idei évben is.

Egész évben programok sokasága várja az idelátogató, már visszatérő, és az uj vendégeket is Mezőkövesden és a Zsóry fürdőben egyaránt.

Húsvét Mezőkövesden

A húsvét egyike az egyház mozgó ünnepeinek, mely a tavaszi napéjegyenlőséget követő holdtölte utáni vasárnapra esik, rendszerint március 22. és április 25. közé. Hamvazószerda pedig a húsvét vasárnap előtti negyvenedik napot, egyben a nagyböjt kezdetét jelenti. Húsvét-már a neve is utal rá- a 40 napos nagyböjt végét jelenti, amikor először lehet húst enni és a böjt elmúltával az étkezés sokszínűsége, bősége kerül a középpontba. Természetesen a jellegzetes ételek tájegységenként eltérőek lehetnek, ugyanúgy mint a húsvéti népszokások. Egy-egy momentum közös mindben: a húsvéti tojás festés és a locsolkodás.

Ennek szellemében ismét megrendezésre kerül a hagyományos tavaszköszöntő, húsvéti program Mezőkövesden.

Ha valaki szeretné (újra) átélni a letűnt korok húsvéti hagyományait, és kíváncsi arra, hogy a régi paraszti világban milyen szokásokkal ünnepelték a feltámadást, akkor feltétlenül látogasson el Mezőkövesdre, ahol 2002. óta rendszeresen kerül megrendezésre a Matyó Húsvét. Érdemes Mezőkövesden szállást foglalni erre a 2-3 napra, a Zsóry fürdőben sok apartman közül lehet választani.

Az események zöme a város népművészeti központjában található védetté nyilvánított, autentikus népi építészeti jegyeket viselő „Hadas” városrészben zajlik. A meszelt falú, nádfedeles házikókban helybéli kézművesek mutatják be tudásukat, az udvarokban és a kanyargós utcákon portékáikat kínálják a mesterek. Mezőkövesden mindkét napon a térség hagyományőrző csoportjai, énekesek, zenészek és a Matyó Néptáncegyüttes műsora szórakoztatja a látogatókat.

A Matyó népművészet – benne a hímzés, a tojásfestés, a viselet – 2012-ben felkerült az UNESCO szellemi világörökség listájára.

Húsvét hétfőn locsolkodtak a lányos házaknál. A friss víznek megtisztító, megújító erőt tulajdonítottak.

A mezőkövesdiek pipiccsel, vagyis madárka alakú kaláccsal kínálták a locsolkodni érkező legényeket, és a tojásfestés és ajándékozás hagyománya is jellemző errefelé.

A piros színnek védelmező erőt tulajdonítottak, ezért  a húsvéti tojásokon is nagyon jellemző a piros szín használata. A nyúl és a tojás úgy kerül összefüggésbe a feltámadással és a tavaszi bőségvarázslással, hogy a nyulat a legszaporább állatként tartották számon, a tojás pedig az élet reményét jelentette.

Pipics – a matyó húsvét kalácskája.

A locsolkodó gyerekek a hímes tojás mellé kaptak egy darab kalácsot, a pipicset. Ezt a vicces nevű sütemény kelt tésztából készítik és madárkaformájúra hajtogatják a mezőkövesdi asszonyok.

A pipics leginkább a brióshoz hasonlít, csak nem csigaformába tekerik a tésztát, hanem az egyik végénél csomóra kötik. Ez lesz a madárka feje. A csomó másik oldalán a hosszabban nyúló tésztát be kell cakkozni, így lesz farka a madárnak. A madárka teste pedig maga a csomó lesz, ami néha igencsak kövérkére kel.

Látogasson el Mezőkövesdre és legyen részese ennek a régmúltra visszanyúló, színes, hagyományőrző programsorozatnak.

Érdemes eltölteni Mezőkövesden akár 2-3 napot is ebben az időszakban. A vásári hangulat magával ragadja a nézelődőket mind a 2 napon, így érdemes szállást foglalni például a Zsóry fürdő melletti Kisfa Apartmanok egyikében. Apartmanjaink alkalmasak 4 és 6 fő elhelyezésére 2 ágyas szobákban. A fürdő gyalog 10 percre van a szállástól, kellemes időtöltést, ellazulást nyújt a mezőkövesdi mozgalmas programok után. Étkezési lehetőség a szállás közelében több is van, az egyik az apartmantól 30 m-re található. Az egész napos nézelődés után nem kell az apartman konyhájában főzőcskéznie. Mezőkövesden a Zsóry fürdőben érdemes szállást foglalni valamelyik családias apartmanban az ünnepi időszakban is, hiszen a környéken sok helyen szintén tartalmas programokkal készülnek a húsvétra.

A felújított Zsóry fürdő melletti szállás igényesen berendezett apartmanokkal várja vendégeit.

Nyaralni jó!

A nyaralásról mindenkinek a napsütés, az utazás, sok nevetés, az esti sütögetések jutnak az eszébe. Hogy valóban jól érezzük magunkat a vakáció alatt, érdemes néhány dolgot előre alaposan megtervezni.
Az előrelátók általában már az év elején elkezdik tervezgetni az utazást, nézegetni a kiadó szállásokat. Sokan sokfélék vagyunk. Vannak akik a luxus körülményeket keresik, vannak akik az egyszerűbb szállások, apartmanok honlapját böngészik, és vannak akik a kettő közötti szállás kategóriát választják.

Először is átgondoljuk mennyit tudunk rászánni a nyaralásra. Szeretnénk-e fizetni a teljes ellátásért vagy egyénileg oldjuk meg az étkezést. Ez azoknál a családoknál, baráti társaságoknál lényeges, akik ragaszkodnak a rendszerességhez, szeretik ha legalább ilyenkor kiszolgálják őket , nem kell az ennivaló beszerzéséről-elkészítéséről maguknak gondoskodniuk. Ebben az esetben időhöz és helyhez lesznek kötve. Ha önellátós szálláshelyet, apartmant választanak, akkor tetszés szerint megoldható az étkezés de itt sem szükségszerű, hogy a konyhát naponta akár többször is használják. Egész napos kirándulások alkalmával ott és akkor étkeznek, amikor és ahol megtetszik a helyszínen valamelyik étterem, vendéglő.

Majd eldöntjük, hogy a család magában utazik vagy barátokkal esetleg nagyszülőkkel. Ez a szállás kiválasztásánál lesz fontos. Hogyan fogunk tudni kellemesen és kényelmesen elférni a választott szálláshelyen úgy, hogy a megszokott magánszférája mindenkinek biztosítva legyen. Ezt általában hosszabb nyaralásnál érdemes alaposan megfontolni még ha jól összeszokott társasággal is utazunk.

Érdemes alaposan tájékozódni, milyen szolgáltatások lesznek a nyaralás helyszínén, annak az ára benne van-e a szállásdíjban illetve szeretnének-e ezért plusz költséget fizetni vagy szabadon választanak programokat. Akik aktívan szeretik eltölteni az időt és szeretnének a környéken szétnézni nem biztos, hogy minden nap igénybe tudják venni a szolgáltatásokat. Ilyen esetben olyan helyet válasszunk, ahol inkább csak szállásdíjat kell fizetni, nem terhelik a kasszát az igénybe nem vett lehetőségekkel. Így napközben lehetőség van városnézésre, múzeumok, kiállítások felkeresésére, túrázásra stb. Esténként pedig a szállás adta lehetőségeket kihasználni: kerti sütögetés, kiülős beszélgetések, játék a gyerekkel…

Foglalásnál fontos a pontos vendéglétszám megadása, a felnőttek és külön a gyerekek életkorának a megjelölése mert sok esetben a szállásadó így könnyebben tud ideális elhelyezést ajánlani.

Ha sikerül kiválasztani a megfelelő helyet ahol a nyaralást szívesen eltöltenénk, akkor már csak a pontos dátumot kell meghatározni és elküldeni a foglalást.

A Kisfa Apartman olyan szálláshely a Zsóry fürdő közelében, ahol családok, baráti társaságok tölthetik a szabadságukat kellemes környezetben, ideális körülmények között. Apartmanjainkban lehetőség van többek közt 4 tagú család elhelyezésére 2 szobában, + fürdőszoba, konyha, vagy szülők-gyerekek-nagyszülők elhelyezése olyan apartmanban amiben három szoba van 2-2 ággyal, + fürdőszoba, konyha. Vagy 3 baráti házaspár is ugyan ilyen elosztású apartmanban tud szállást foglalni.

Kiránduláshoz ajánlott úticélok

Scroll Up