Megújult a Zsóry-fürdő

Mezőkövesdi apartmanjaink színvonalas szállással várják

Kisfa 1
Kisfa utcai apartmanház

Apartmanház 1, Mezőkövesd
Apartmanok kültéri medencével
Kisfa apartman, Mezőkövesd
Kisfa Apartmanok
Szállás a Zsóry-fürdő közelében
már 3.300,- Ft / fő / éj ártól!

Kisfa 2
Csalogány utcai apartmanház

Apartmanház 2
Apartman kültéri jacuzzival

Csúszdapark a Zsóryban!

A fürdő kültéri csúszdaparkkal bővült 2017 végén

Miért jó a Zsóry-fürdő kénes vize?

A mezőkövesdi Zsóry fürdő az egyik legismertebb kénes vizű gyógyfürdő

Akkor számít egy termálvíz kénesnek, ha a literenkénti kéntartalma meghaladja az 1 milligrammot. De jellegzetes szagáról is könnyen felismerhető.
Fürdőkúra formájában a bőrön át (és belélegezve) felszívódó kénnek vérnyomáscsökkentő hatása van, továbbá gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. A vizsgálatok szerint a kénes fürdő során élénkül a légzés, javul az anyagcsere, az egészséges embereknek is segít leküzdeni a szellemi és fizikai fáradtságot. A kénes gyógyvíz rendkívül hatékony mozgásszervi, reumás betegségek, ízületi és nőgyógyászati gyulladások kezelése során. Külsőleg az egyik legismertebb gyógyhatása, hogy a pikkelysömör tüneteit enyhíti, sok esetben meg is szünteti. Az ebben a bőrbetegségben szenvedőknek kifejezetten ajánlott a kénes fürdőkúra.

A mezőkövesdi Zsóry fürdő kénes vize ivókúrára nem alkalmas!

Magyarországon a két legmagasabb kéntartalommal bíró gyógyvíz közül az egyik a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vize.

Mozgásszervi betegségben szenvedőknek ajánlott a napi 20-30 perces kénes fürdő, szükség szerint fizikoterápiás kezelésekkel és masszázzsal kiegészítve. Mindezek legalább évente egyszer, 2-3 hetes igénybevétel esetén jelentősen csökkentik sok esetben minimalizálják a fájdalmat, könnyűvé teszik a mozgást.

Ehhez kínál a Kisfa Apartman kellemes szállást, csendes környezetben, a Zsóry fürdőtől öt perces, könnyed sétára.

Kiránduláshoz ajánlott úticélok

Scroll Up