Megújult a Zsóry-fürdő

Mezőkövesdi apartmanjaink színvonalas szállással várják

Kisfa 1
Kisfa utcai apartmanház

Apartmanház 1, Mezőkövesd
Apartmanok kültéri medencével
Kisfa apartman, Mezőkövesd
Kisfa Apartmanok
Szállás a Zsóry-fürdő közelében
már 3.300,- Ft / fő / éj ártól!

Kisfa 2
Csalogány utcai apartmanház

Apartmanház 2
Apartman kültéri jacuzzival

Csúszdapark a Zsóryban!

A fürdő kültéri csúszdaparkkal bővült 2017 végén

Miskolctapolca

A Zsóry fürdőtől és a Kisfa apartmantól kb. 54 km-re található Miskolc-Tapolca. 3 fő nevezetessége van.

Csónakázó tó

A tapolcai park “központi eleme” a csónakázó tó. Egykori kiterjedésének ma már fele, mintegy 11.000 m² felületi nagyságú.

Égerfákkal borított kis szigetek emelkednek ki belőle. A víz a tómederben átlagosan 7,5 naponként teljes mennyiségében kicserélődik.

Sziklakápolna

A barlang belsejét egymásba fonódó vájárok, tagozatok teszik művészivé, a kőzet megjelenését díszessé írta Iglói Gyula a belsőről.

Egy ferencesrendi szerzetes, páter Szabó Pius erdélyi származású esperesnek megtetszett a hely, a kilátás, és az ő kezdeményezésére alakítottak ki a Tapolcán üdülők számára a barlangokból egy kis kápolnát.

A templom szobrait Máriahegyi János budapesti szobrász készítette és ajándékozta a templomnak.
A támfal tetején álló műkőkereszt szintén Kun József munkája, a harangok Szlezák László budapesti harangöntő műhelyéből kerültek ki. A díszes kaput Süveges Árpád lakatosmester készítette.

Barlangfürdő

A miskolctapolcai Barlangfürdő egy Európában egyedülálló, meleg források felett emelkedő barlangban kialakított fürdőhely. A 30°C-os víz és a barlang klímája gyógyhatású, főként ízületi betegségek esetén, de sótartalma alacsonyabb, mint a gyógyvizeké, így korlátlan ideig lehet benne fürödni. Mivel a fürdő nagy része zárt és a víz meleg, egész évben látogatható.


 

Kiránduláshoz ajánlott úticélok

Scroll Up