Megújult a Zsóry-fürdő

Mezőkövesdi apartmanjaink színvonalas szállással várják

Kisfa 1
Kisfa utcai apartmanház

Apartmanház 1, Mezőkövesd
Apartmanok kültéri medencével
Kisfa apartman, Mezőkövesd
Kisfa Apartmanok
Szállás a Zsóry-fürdő közelében
már 3.300,- Ft / fő / éj ártól!

Kisfa 2
Csalogány utcai apartmanház

Apartmanház 2
Apartman kültéri jacuzzival

Csúszdapark a Zsóryban!

A fürdő kültéri csúszdaparkkal bővült 2017 végén

Zsóry-fürdő

A 11 hektáros parkosított fürdő területén 21 medence várja a vendégeket. 2011-től több, milliárdos fejlesztésnek köszönhetően teljesen megújult a fürdő egész területe.

2017-re ismételt beruházásoknak köszönhetően  a Zsóry fürdőben megújult az uszoda, új fedett élményfürdő került átadásra az alábbi élményelemekkel: csúszdák, sodrófolyosó, pezsgőmedence, beépített pezsgőágyak, vízi masszázsfülkék, beltéri hullámmedence.

2017 végére ismét bővült a fürdő egy kültéri csúszdaparkkal.

A Zsóry fürdőben a kör- és hullámmedence között napozóterasz várja a barnulni vágyókat. A kisgyermekek számára játszótér épült, a nagyobbak óriási figurákkal sakkozhatnak és strand röplabdázhatnak az ikermedence mögötti pályán. A fürdő területén többféle étkezési lehetőség van.

A Zsóry fürdő az év minden napján várja vendégeit. Fedett fürdőjében 5  eltérő hőmérsékletű gyógymedence, hullámmedence, uszoda, pezsgőágy, csúszdák, szauna-  és hidromasszázs fülkék fogadják a gyógyulni, sportolni, vagy éppen csak pihenni vágyókat.

A Zsóry fürdő vize szabad szénsavat, kalcium- és magnézium-hidrogén-karbonátot, valamint szulfidként tartalmaz. Ez a hévíz már több mint 6 évtizede áll a gyógyulás szolgálatában. 1968-ban hivatalosan is gyógyvíz minősítést kapott. Serkenti az anyagcserét, erősíti a szervezet védekező képességét. Megfelel ízületi- és reumás betegségek gyógyítására, ortopédiai műtétek utókezelésére is.

A Zsóry-fürdőt 2013-ban gyógyhellyé nyilvánították. Így már a 15 legkedveltebb hazai gyógyfürdő közt tartják számon!

A fürdőben az alábbi létesítmények vehetők igénybe:

  • Wellness: bioszauna, finnszauna, infraszauna, gőzkabin, aromakabin, sókabin, Kneipp medence, jégkút, pezsgőfürdő, jakuzzi, masszázsok
  • Strand: ikermedence, kül- és beltéri gyerekmedence, kör- és hullámmedence, csúszdapark
  • Gyógyászat: kül- és beltéri gyógyvizes medencék, gyógyvizes kádfürdő, iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, vízalatti sugármasszás (tangentor), orvosi gyógymasszázs

További, információk a Zsóry-fürdőről:

A Zsóry-fürdő honlapján, valamint alábbi cikkeinkben:

Néhány kép a Zsóry-fürdőről

Kattintson, és nézze meg a fotókat nagyobb méretben!

Medencék, wellness és gyógyászat fedett térben:

Szabadtéri gyógy- és élményfürdő

a nemrég épített csúszdaparkkal:

 

A képek a zsory-furdo.hu oldalról származnak.

Miért jó a Zsóry-fürdő kénes vize?

A mezőkövesdi Zsóry fürdő az egyik legismertebb kénes vizű gyógyfürdő

Akkor számít egy termálvíz kénesnek, ha a literenkénti kéntartalma meghaladja az 1 milligrammot. De jellegzetes szagáról is könnyen felismerhető.
Fürdőkúra formájában a bőrön át (és belélegezve) felszívódó kénnek vérnyomáscsökkentő hatása van, továbbá gyulladáscsökkentő tulajdonsággal is rendelkezik. A vizsgálatok szerint a kénes fürdő során élénkül a légzés, javul az anyagcsere, az egészséges embereknek is segít leküzdeni a szellemi és fizikai fáradtságot. A kénes gyógyvíz rendkívül hatékony mozgásszervi, reumás betegségek, ízületi és nőgyógyászati gyulladások kezelése során. Külsőleg az egyik legismertebb gyógyhatása, hogy a pikkelysömör tüneteit enyhíti, sok esetben meg is szünteti. Az ebben a bőrbetegségben szenvedőknek kifejezetten ajánlott a kénes fürdőkúra.

A mezőkövesdi Zsóry fürdő kénes vize ivókúrára nem alkalmas!

Magyarországon a két legmagasabb kéntartalommal bíró gyógyvíz közül az egyik a mezőkövesdi Zsóry Gyógy- és Strandfürdő vize.

Mozgásszervi betegségben szenvedőknek ajánlott a napi 20-30 perces kénes fürdő, szükség szerint fizikoterápiás kezelésekkel és masszázzsal kiegészítve. Mindezek legalább évente egyszer, 2-3 hetes igénybevétel esetén jelentősen csökkentik sok esetben minimalizálják a fájdalmat, könnyűvé teszik a mozgást.

Ehhez kínál a Kisfa Apartman kellemes szállást, csendes környezetben, a Zsóry fürdőtől öt perces, könnyed sétára.

A Zsóry-fürdő története

A Zsóry fürdő létrejötte egy szerencsés véletlennek köszönhető, egészen az 1938-as évre nyúlik vissza…

1938-ban Zsóry Lajos mezőkövesdi főszolgabíró birtokán kőolaj után kutattak, de meleg vizet találtak. A feltáró fúrások során 1939 februárjában a meleg víz oszlop gejzír módjára tört fel 25-30 méteres magasságig a talajszinttől. A triász kori víztároló először percenként 3000 L, majd három hét múlva 5000 L 68 Celsius fokos meleg vizet adott. 1940 január 1-től palackozott formában hozhatta forgalomba az ásványvizet majd júliusban megnyitotta az első 35×18 méteres fürdőmedencét. Ez most uszoda. Még abban az évben Zsóry Lajos elkészíttette a víz vegyelemzését és gyógyhatásainak vizsgálatát. Az ismételt vizsgálatok egyértelműen igazolták, hogy a Zsóry víz termálvíz értékes ásványvíz. Kalcium, magnézium, hidrogén-karbonátos, szabad szénsavat is tartalmazó hévíz, jelentős szulfidion tartalommal. Ennél fogva a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik., ez adja jellegzetes szagát a “zsóry szagot”.

Gyógyhatását tekintve a gyógyvíz nemcsak Magyarország természeti kincseinek egyik legértékesebbike, hanem európai viszonylatban is jelentős. Az első fúrást a 60-70-es években további 3 majd még egy követte. Ezek a kutak ellátják a 11 hektáron fekvő fürdő egységet.

Az egészségügyi minisztérium 1968-ban a Zsóry I és II számú hévíz kutak vizét gyógyvízzé, 1983-ban a Mezőkövesdi Gyógy- és Strandfürdőt országos jellegű gyógyfürdővé nyilvánította.

Mezőkövesd központjától 4 km-re található fürdő köré üdülőtelep épült az eltelt évtizedek alatt. A víkendházas környezet a fürdő vendégforgalmát és fejlődését is alapvetően meghatározta, emiatt alakították ki strand jellegét.

A Kisfa Apartman 2005-ben épült a Zsóry fürdő északi bejáratától 5-10 perces sétára. A szállás gyalogúton egyszerűen és biztonságosan megközelíthető a fürdőtől. Vendégeink előszeretettel veszik igénybe, mert -bár van parkoló a Zsóry fürdőnél- de autójukat a szállás zárt udvarán biztonságban tudhatják, míg élvezik a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat.

Gyógyhellyé nyilvánították a Zsóryt

Eger, Hajdúszoboszló, Hévíz mellett a Zsóry-fürdő immár a 15. gyógyhely hazánkban

Hivatalosan megkapta a gyógyhely minősítést a „Mezőkövesd-Zsórifürdő” üdülőterület, mely nemcsak a fürdő és város számára jelent előnyöket, hanem a turisták számára is irányadó lehet: a matyó fővárosban ideális körülmények között nyaralhatnak, pihenhetnek, melynek garanciája a kiváló gyógyvíz, az esztétikus, nyugodt környezet, valamint a tiszta levegő. Az UNESCO kulturális örökségek reprezentatív listájára felkerült matyó népművészet otthonában a vendégek számos kulturális értéket ismerhetnek meg, az élvonalbeli labdarúgó- és kézilabdacsapatáról is híres város a sport szerelemeseinek is élményekben gazdag programokat kínál.

Kiránduláshoz ajánlott úticélok

Scroll Up