Megújult a Zsóry-fürdő

Mezőkövesdi közeli apartmanunk színvonalas szállással várja Önt!

Pihenjen igényes,
csendes környezetben

Apartman terasz és jacuzzi
a Zsóry-fürdő közelében!


Kisfa apartman, Mezőkövesd
Kisfa Apartman
Szállás a Zsóry-fürdő közelében

Kisfa 2 - Mezőkövesd
Csalogány utcai apartmanház

Apartmanház 2
Apartman kültéri jacuzzival

Csúszdapark a Zsóryban!

A fürdő kültéri csúszdaparkkal bővült 2017 végén

A Zsóry-fürdő története

A Zsóry fürdő létrejötte egy szerencsés véletlennek köszönhető, egészen az 1938-as évre nyúlik vissza…

1938-ban Zsóry Lajos mezőkövesdi főszolgabíró birtokán kőolaj után kutattak, de meleg vizet találtak. A feltáró fúrások során 1939 februárjában a meleg víz oszlop gejzír módjára tört fel 25-30 méteres magasságig a talajszinttől. A triász kori víztároló először percenként 3000 L, majd három hét múlva 5000 L 68 Celsius fokos meleg vizet adott. 1940 január 1-től palackozott formában hozhatta forgalomba az ásványvizet majd júliusban megnyitotta az első 35×18 méteres fürdőmedencét. Ez most uszoda. Még abban az évben Zsóry Lajos elkészíttette a víz vegyelemzését és gyógyhatásainak vizsgálatát. Az ismételt vizsgálatok egyértelműen igazolták, hogy a Zsóry víz termálvíz értékes ásványvíz. Kalcium, magnézium, hidrogén-karbonátos, szabad szénsavat is tartalmazó hévíz, jelentős szulfidion tartalommal. Ennél fogva a kénes gyógyvizek csoportjába tartozik., ez adja jellegzetes szagát a “zsóry szagot”.

Gyógyhatását tekintve a gyógyvíz nemcsak Magyarország természeti kincseinek egyik legértékesebbike, hanem európai viszonylatban is jelentős. Az első fúrást a 60-70-es években további 3 majd még egy követte. Ezek a kutak ellátják a 11 hektáron fekvő fürdő egységet.

Az egészségügyi minisztérium 1968-ban a Zsóry I és II számú hévíz kutak vizét gyógyvízzé, 1983-ban a Mezőkövesdi Gyógy- és Strandfürdőt országos jellegű gyógyfürdővé nyilvánította.

Mezőkövesd központjától 4 km-re található fürdő köré üdülőtelep épült az eltelt évtizedek alatt. A víkendházas környezet a fürdő vendégforgalmát és fejlődését is alapvetően meghatározta, emiatt alakították ki strand jellegét.

A Kisfa Apartman 2005-ben épült a Zsóry fürdő északi bejáratától 5-10 perces sétára. A szállás gyalogúton egyszerűen és biztonságosan megközelíthető a fürdőtől. Vendégeink előszeretettel veszik igénybe, mert -bár van parkoló a Zsóry fürdőnél- de autójukat a szállás zárt udvarán biztonságban tudhatják, míg élvezik a fürdő nyújtotta szolgáltatásokat.

Kiránduláshoz ajánlott úticélok